Öppettider butiker

De flesta affärer i Nerja är stängda mellan klockan 14-17, då det är siesta. De vanligaste öppettiderna för butikerna är mån – fre 10-14, 17-20.
Lör 10-14. Söndagar stängt.
De stora matvarubutikerna:
Supersol måndag – lördag 9-22.
Mercadona måndag – lördag  9-21.30
Söndagar stängt

Mercadillo Nerja – Marknad

Tisdagar 10-14. På tisdagar är det perfekt för dig som vill köpa souvenirer. Keramik, väskor, smycken och prydnadssaker.
Söndagar 10-14. På söndagar är det loppis. Här kan du hitta second hand till bra priser. Ibland kan du även hitta nya saker.

Mercadillo Nerja - Marknad
Mercadillo Nerja – Marknad

Balcón de Europa – Europabalkongen

Detta är Nerjas mest kända landmärke och är en central plats för stadens aktiviteter. En promenad längs med Balcón de Europa erbjuder spektakulära panoramautsikter över hela kuststräckan, en absolut höjdpunkt under ditt besök till Nerja.

Balcón de Europa - Europabalkongen
Balcón de Europa – Europabalkongen

Cueva de Nerja – Nerjas grottor

I Nerja finns Europas största grottsystem, en magisk upplevelse med stora salar och bl.a. världen största kolonn. Totalt ca 700m men mer hittas fortfarande. Det är 20 grader i grottorna året om man går runt den del som visas på 30-40 minuter. Även om man tycker att man har sett stora grottor förut så blir de flesta klart imponerade. Grottorna har världens äldsta grottmålningen från Neandertalarna.

Cueva de Nerja - Nerjas grottor
Cueva de Nerja – Nerjas grottor

Rio Chillar – Floden Chillar

Att vandra uppför rio Chillar är en av de bästa aktiviteter för familjen man kan tänka sig! Området bjuder på sol, skugga, kristallklara vattenfloder, vattenpooler och vattenfall. Vandring sträcka: Från 1 – 9 km, vända när man önskar. Vill du gå hela floden upp så tar det en hel dag.
Gympaskor är bra att gå i och picknick, vatten och solkräm är ett måste att ha med!

Rio Chillar - Floden Chillar
Rio Chillar – Floden Chillar

En tur till Frigiliana

Den vitmålade byn Frigiliana ligger endast 6 km från Nerja och det här en fantastiskt fin dagstur. Frigiliana omnämns ofta som att vara den vackraste vita byn i Andalusien då den konstant vinner priser i just denna kategori.

En tur till Frigiliana
En tur till Frigiliana

Acueducto del Águila, the Eagle Aqueduct – Örnakvedukten

Belägen strax utanför Nerja i riktning mot Maro. Den är byggd på 1800-talet och används än idag. En fascinerande plats med mycket historia och det är väl värd att beskåda.

Acueducto del Águila, the Eagle Aqueduct - Örnakvedukten
Acueducto del Águila, the Eagle Aqueduct – Örnakvedukten

Paella på Ayos på stranden Burriana

Det finns många platser att äta Paella på in Nerja men det finns bara ett Ayos och endast en Burrianastrand. Den vinnande kombinationen av idealiskt läge och god mat ger detta ställe ett oslagbart läge att avnjuta en äkta spansk måltid.
Här är det öppet 365 dagar om året och restaurangen grundades 1969. Om det är någon som kan sin paella så är det Ayo som har tillbringat närmare 50 år med att tillaga färsk Paella (över öppen eld) dagligen.

Paella på Ayos på stranden Burriana
Paella på Ayos på stranden Burriana

Vandra i bergen

100 m från Casa Jazmin finns en skylt med ”Parcue de Natural”. Här börjar vandringsleder som tar dig upp till 3-400 meter över havet. Vackert och enkel acces.

En större utmaning ger Sierra de Tejada Almijarra naturpark och naturområdet Acantilados de Maro-Cerro Gordo. El Cielo, som översätts korrekt till ”Himlen”, är det högsta berget längs kusten i området med sina 1 508 meter. En vandring till toppen ger adrenalin till dina sinnen. Berget är lättillgängligt och erbjuder makalösa vyer över det kringliggande landskapet. En klar och fin dag kommer du att obehindrat se ut över hela Costa del Sol, hela vägen från Almunecar till Malaga, likaså se alla de höga topparna på Sierra de Tejeda och stora delar av den Nordafrikanska kustlinjen.

Du behöver vara tränad och se upp men att vandra upp till El Cielo är en upplevelse du aldrig kommer att glömma. Både vår- och höstsäsongerna är ideala för vandring i Sierras de Tejeda. Även här är vatten och solkräm ett måste!

Vandra i bergen
Vandra i bergen

Paddla havskajak

En av de vackraste utomhusaktiviteterna i området (om inte i hela Andalusien) är att paddla havskajak mellan Nerjas strand Burriana till grannen Maro.
Du kommer att paddla förbi något av den mest spektakulära kustlinjen som du kommer se här omkring, allt från gömda stränder till turkost vatten fyllt med grottor och stora vattenfall… att paddla just på denna plats kanske är det bästa du gjort.

Paddla havskajak
Paddla havskajak

Landsvägscykling

I Nerja med omnejd finns många fina turer att cykla. I de omkring liggande bergen går fantastiska vägar som slingrar sig upp genom en spektakulär natur med underbar utsikt från vägen. Här finns också många små fina bergsbyar att stanna till och utforska.

Landsvägscykling
Landsvägscykling

Mountainbiking

Mountainbiking i Nerja med omnejd har mycket att erbjuda. Här finns någon form av cykling för alla svårighetsgrader.
Det går fint att ta med cykeln på flyget, hör med ditt flygbolag för bestämmelser gällande packning och priser.
Om du vill hyra cykel istället så kan du göra det i Nerja.

Mountainbiking
Mountainbiking

Golf

Med Nerjas stabila och vackra väder året om, attraheras mängder av golfare att besöka området år efter år.
Det finns 4 st fina golfbanor i närheten av Nerja.

Golf
Golf

Dykning/Snorkling

Dykningen i Costa del Sol och Costa Tropical erbjuder en varierande flora av Dykning. Man kan göra fina dyk med en vacker undervattens vegetation med rikt djurliv samt man kan åka ut med båt och dyka på olika vrak.

Nerja har en fin dykskola på Burrianastranden. Här kan man ta dykcertifikat, hyra dykutrustning samt boka dykturer. Burriana stranden erbjuder båda bra snorkling in till klipporna samt bra dykning med tuber, eller boka en båttur med divecentret.

Dykning/Snorkling
Dykning/Snorkling

Vattenland

Att åka till ett vattenland en varm dag och kyla av sig i en vattenrutschkana, vad kan bli bättre. Detta är ett nöje för hela familjen!
Det finns två större vattenland i närheten av Nerja.

Vattenland
Vattenland

Skidåkning i Sierra Nevada

Sierra Nevada skidsystem är det sydligaste skidsystemet i Europa och ligger vid berget Veleta som är Spaniens tredje högsta berg 3398möh. Tack vare den höga höjden så kan man njuta av skidåkningen här från sent november fram till början av maj.

Sierra Nevadas skidsystem ligger endast 1timme och 30min körning från Nerja, vilket betyder att sent på säsongen kan du åka skidor på förmiddagen och ta ett dopp i poolen i Nerja på eftermiddagen.

Vid skidsystemet finns möjlighet att hyra skidor och annan utrustning.

Skidåkning i Sierra Nevada
Skidåkning i Sierra Nevada